Friday, September 28, 2007

PUNAISTA

.

Aktivistiystävä Anna heitti meilillä:

In support of our incredibly brave friends in Burma:

May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28.

Please forward!

Tänään punainen paita päälle jos haluaa näkyvästi tukea "urheita ystäviämme" Burmassa. Lähetin Annalle illansuussa viestin että en tarkkaan tiedä keihin ystäviin hän viittaa, ja sain englanninkielisen selonteon asiasta. Viime päivien kiireessä olen nähnyt vain nopeita väläyksiä Burman tilanteesta satelliitti-TV:ssä.

Kiitos ja kunnia aktivisteille ja journalisteille, jotka pitävät alati vahtia siellä missä ihmisoikeudet ovat vaarassa. CNN-uutiskanavan motto on tätä nykyä KEEPING THEM HONEST. Sen voisi suomentaa vaikkapa. "ME PIDETÄÄN TEITÄ SILMÄLLÄ JA VAADITAAN TEIDÄT TILILLLE." Silleen niinkun rivien välistä lukemalla, ju sii.
.

7 comments:

  1. Minä pukeuduin tänään punaiseen.

    ReplyDelete
  2. Sattumaltako vai tämän aatteen siivittämänä?

    Olisin jo aikaisemmin tiedottanut asiasta blogissa ja meilein ystäville mutta kovin myöhään saapui itselleni tieto tempauksesta enkä oikein ehtinyt perehtyä asiaan.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:10 pm

    Burmassa alkaa internettiyhteydetkin huonontua,
    minulla punainen pusero päällä tänään.

    Nuo taikinamarjat, koulu pihalla niitä söin, ihania, Martin Kansakoulu. Pakko oli omaan puutarhaan istuttaa sellainen puu.

    ReplyDelete
  4. Muistan hämärästi taikinamarjoja lapsuudesta... Olivatkohan ne samoja vai erejä kuin nuo orapihlajan marjat kuvassani. Muuten, vasta viime vuonna minulle selvisi että orapihlaja voi olla puu, ei ainoastaan pensaaitaa :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:45 pm

    Sun jutut piristää päivää oivalluksillaan, kiitos siitä (: On vaan niin ihanaa kun joku tarttuu elämän pieniinkin asioihin tuollaisella otteella. Enkä nyt sano, että Myanmarin (kirjoitetaankohan se noin?) tapaus olisi pieni tai vähäpätöinen, mutta noin yleensä (:

    ReplyDelete
  6. Kiitos kannustavasta kommentista, Memu! Olipa kiva että tulin vielä lukemaan kommentit ennen kylille lähtöä :)

    ReplyDelete
  7. Anonymous8:26 pm

    (koskaan ei tuo ero taida selvitä, koska kaverini vieläkin väittää, et turkulaisessa suussa sanotaan taikinamarja, vaikka onkin orapihlaja)

    ReplyDelete