Friday, July 27, 2007

YÖLLÄ KAIKKI AFRIKKALAISET OVAT MUSTIA

.

Suomen luontoa. Selvästi. Vai onko se niin selvää?

Kuuntelin erään afrikkalaisen haastattelua. Hän totesi että toistuvasti ja kyllästymiseen asti saa kuulla yksipuolista lausuntoa Afrikasta köyhänä kurjalistomaana, jonka kansa koostuu uhreista, joita kehittyneet länsimaalaiset saapuvat valistamaan ja auttamaan. Samalla pääsevät moralisoimaan.

Kuitenkin ihmiset ovat ihmisiä joka paikassa. Kaikilla seuduilla ja kaikissa yhteisöissä, vaikeammissa ja helpommissa oloissa, rakastutaan ja mennään naimisiin, ollaan onnellisia ja onnettomia, pelataan niillä korteilla jotka on jaossa saatu tai pyritään uusjakoon. Joukossa on kunnollisia ja kunnottomia, niitä jotka rakentavat ja niitä jotka repivät.

Voi olla että kaikki kiinalaiset näyttävät länsimaalaisista samanlaisilta ja me näytämme orientin asukkaiden silmissä samanlaisilta. Se on pinnallista.

Yöllä kaikki kissat ovat harmaita, mutta ovathan ne oikeasti erilaisia. Yöllä kaikki afrikkalaiset ovat mustia. Niin olemme mekin. Jos olisimme sokeita näkisimme kenties paremmin.
.

3 comments:

  1. Anonymous12:23 pm

    Missä kuulin et 160 sotaa jossain päillä maailmaa joka päivä..

    ReplyDelete
  2. Hirveä luku. Pari vuotta sitten luin jostain että 12 viimeisen vuoden aikana sodat olivat vähentyneet maailmassa. Kai siitä saa vähän lohtua ja toivoa, mutta on se nyt p-kele että niitä ei saada kokonaan loppumaan!

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:24 pm

    Ihmiset ovat ihmisiä joka paikassa, mutta sodat tekevät köyhyyttä - ei näissä rikkaissa maissa.. vaan paljon Afrikassa soditaan.

    ReplyDelete