Sunday, June 10, 2007

EGYPTI

.

Kind of reminds one of a wedding, doesn't it? Hopeahärkki. Jotenkin tulee häät mieleen tuosta kukasta.

Upea ilma täällä Etelä-Suomessa. Lämmintä ja aurinkoista. Vapaapäivä. Voi tehdä mitä haluaa ja itse suunnittelee. Minulla on hyvin vähän pakollisia töitä tälle päivälle. Join aamukahvia oikein venyen ja vanuen. Katselin samalla Ranska TV5Monde-kanavalta Egyptidokumenttia. Ranskaa puhuvia haastateltavia oli varmaan löytynyt helposti. Pohjois-Afrikassa luetaan ranskaa vähän niinkuin meillä kouluissa pakkoruotsia ja pakkoenglantia, arvelen.

Maisemat olivat kuivia ja kuumia, paitsi Niili. Ai, olispas Runotorstai - Niili rimmaa krokotiilin kanssa. Pyramideja ja kameleita, kauniita palmuja, arkkitehtuuria moskeiljoineen ja kupoleineen. Kaupunkikuvassa myös eurooppalaista vaikutusta? Eka väläys liikenteestä toi mieleeni Helsingin keskustasta aseman edustan. Toisenlaista ympäristöä ja kulttuuria eri puolella kaupunkia, missä vanhat miehet pelasivat katujen varsilla dominoa ja joivat teetä lasista. Liikkeiden kyltit arabialaisine koukeroineen - hah, se on kyllä meikäläiselle ihan hepreaa.

Vanha sivistys, museot, arkeologia... Kunpa kukaan eikä mikään menisi sitä järkyttämään kuten tapahtui Bagdadin mittaamattoman arvokkaille taideaarteille Irakin sodassa. Johan siitä kamelitkin tykkäisivät kyttyrää.

Hups, minun piti laittaa tämä kirjoitus KIELTENOPEN BLOGIINI. No, väliäkös tuolla.
.

No comments:

Post a Comment