Thursday, April 26, 2007

UM ETWAS ZU TUN

.

Terveellinen kala-ruoka. Iranilaisen ystäväni Iffetin valmistama.

Juttelin sukulaisen kanssa puhelimessa. Hän oli terveyskeskuslääkäriin tyytymätön . Lääkäri ei ollut sanonut juuta eikä jaata eikä ottanut kantaa lainkaan potilaaseen jolla oli seurantakäynti aivohalvauksen jälkeen. Tällä oli kaikki paperit mukana ja kaipasi apua ja neuvoja muistihäiriöihin, astmaansa ja muuhun. Käynnistä jäi tyhjää käteen ja kummastunut olo.

Minulla ei ole paljon kokemusta lääkärissä käynnistä. Vältän viimeiseen asti. Yhden kerran eläessäni olen joutunut flunssan takia tilaamaan ajan kun kuume ja kumma olo ei ottanut hellittääkseen. Menin yksityiselle Mehiläiseen, missä lääkäri teki vähän jäykän ja kylmän vaikutuksen. Hän totesi että ei voi määrätä antibiootteja koska ne eivät tehoaisi virukseen. Piti odottaa että paranee itsestään tai kehittyy bakteeriperäiseksi. Oudoksuin sitä puolisarkastista kuivaa äänensävyä ja tapaa millä hän torjui reseptin pyytämisen vaikka en ollut pyytänytkään. Hän totesi "voisinhan tietenkin kirjoittaa reseptin um etwas zu tun - periaatteella, mutta siitä ei olisi vastaavaa hyötyä".

Lähdin kotiin helpottuneena saatuani lausunnon, ja yskänlääkereseptinkin, mutta ikuisesti jäi vaivaamaan että tyyppi käytteli saksan kieltä ikään kuin kaikki potilaat osaisivat saksaa.

Jospa se oli sama periaate kuin vasaran pudottamisessa varpaille. Varpaaseen sattuu rutosti ja potilas unohtaa muut vaivansa. Potilasta jää askarruttamaan saksan kieli eikä muista flunssaansa.
.

2 comments:

  1. Anonymous6:21 pm

    Litistin sormeni töissä, menin työterveyshoitajalle. (Ai miksi? Työtapaturma => varmuuden vuoksi)
    Sormi oli melkoisen kipeä, miespuolinen terveydenhoitaja sanoi "parannuskeinoksi" : tikku varpaankynnen alle ja potku seinään....
    Vitsihän se (melkein) oli, mutta silti.
    Blogissani toinen keskustelu työterveyslääkärin kanssa.

    ReplyDelete
  2. Hei, kiva tutustua! Käväisin lukaisemassa sen omalaatuisen lääkärisi repliikit. Melkein luulin että se oli Pakinaperjantaihin keksitty juttu, mutta ilmeisesti oikea ihminen se oli. Huvittavakin omalla tavallaan, ellet hänelle loukkaantunut :)

    Tulen lukemaan blogiasi lisää huomenna.

    ReplyDelete