Wednesday, April 18, 2007

TERVE NAURU

.


Ystävien seurassa tulee hyvä mieli. Ilo kuplii. Voi nauraa melkein mille tahansa. Nauroimme tuolle muoviluurangolle ja sille ajatukselle että se on afrikkalaisen luuranko. Tai tupakoitsijan luuranko. Nauroimme kippurassa matolla.

Mistään ei tullut ilonpilaajaa pitkin nenänvarttaan meitä katsomaan. Ovikello ei soinut. Ei ilmestynyt ketään moralisoimaan että pilkkasimme kuolemaa. Paikalle ei ilmestynyt tiukkapipoa tuomitsemaan meitä rasisteiksi.

Olimme ystävien keskuudessa. Tiesimme itse että naurumme ei ollut väärää, kiellettyä, epätervettä.

Ilo antaa elinvoimaa. Nauru pidentää ikää. Nauru elähdyttää. Se antaa positiivista latausta. Terve, hyvä nauru.

Hah hah, musta luuranko :)
.

12 comments:

  1. Anonymous7:32 pm

    Me nauroimme tänään ihmisen kanssa jota oli sanottu kuitenkin lihavaksi, vaikka ensin oli näyttänyt laihalta. Mittanauha oli paljastanut, että hän olikin lihava niin kuin oli väittänyt koska vyötärön ympärys oli vaarallisen suuri sitä metabolista oireyhtymää alkavaa diabetesta kakkostyyppiä pahinta laatua. Nyt vyötärölihava yrittää laihduttaa lihavaa vyötäröään vaikka on laihan näköinen äkkiseltään! Sille nauroimme myös vyötärölihava kanssamme. Yritämme auttaa vyötärölihavaa nyt laihtumaan, kuinka paljon nauru kuluttaa kaloreita?

    ReplyDelete
  2. Nauru pidentää ikää - ja pinnaa. Luulen, että musta luuranko ei pitänyt käytöstänne halventavana :)

    ReplyDelete
  3. Komposti, olen lukenut vyötärölihavuudesta, jota esiintyy nuorilla. Onkohan se jokin elintapailmiö? Pikaruoka, liikunnan puute, siiderivatsa...?

    Ally,

    Ei tietenkään, eihän sillä ole korvia millä kuulla :D

    ReplyDelete
  4. Kysymys kuuluu: Mistä te tuon luurangon hommasitte?

    ReplyDelete
  5. Heidir,

    Sinähän olet vaihtanut nimen asua:) Yksi kaverini Ville on pienestä alkaen kirjoittanut nimensä VILLER ja aina tulee Tex Willer mieleen. Sinusta tuli nyt minun silmissäni itämainen, kuten fakir tai iranilainen ystäväni Amir, tai entinen tunisialainen opiskelukaverini Munir :) He olivat kyllä miespuolisia.

    Jaa niin, luurangon alkuperä - ei aavistusta! Vauvakaverimme leluissa se oli. Enpä tullut kysäisseeksi :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous12:45 pm

    Vyötärölihavuutta ilmenee muillakin kuin nuorilla. Nuorien vyötärölihavuus näkyy selvemmin koska muoti suosii napapaitoja, vartalonmyötäisiä asuja. Ennenhän inhoten katseltiin vyötärölihavien miesten makkarankuori teepaitoja. :)

    Miehillähän on erityisesti vyötärölihavuutta, mutta se jotenkin ikään kuin kuuluu asiaan? :) Kaljamaha se oikeasti taitaa olla!

    Vaihdevuosi-ikäisiä naisia vyötärölihavuus myös uhkaa ja sellaisesta oli tässä naurutapauksessa kyse, lisäksi hänen sokeriarvonsa olivat jo hieman koholla eli hän onkin nyt aloittanut dieetin tavoitteenaan sokeri- ja kolestroliarvojen kurissa pysyminen ilman lääkitystä.

    Olemme päätyneet tukemaan hänen huonojen hiilihydraattien poistokampanjaansa ja seuraamme josko hän tällä dieetillä saisi vyötärölihavuutensa kuriin.

    Eli etupäässä kasviksia ja laihaa lihaa ja muita hyviä proteiineja, salaatteja...

    Pannaan on julistettu kevyttuotteet jotka lihottavat yllätys yllätys, leipä, erityisesti vaalea ja peruna ja muutkin juurekset.

    Nuoria lihottavat ranskalaiset, hampurilaiset, valkoisista vehnäjauhoista tehdyt pastat, pizzat, perunalastut, limsat, kalja ja karkit, keksit, kaikki pikaruoka ja pitkälle käsitellyt tuotteet vaikkapa kiillotettu riisi.

    Ehkä tämä luento riittää alkajaisiksi! :D

    ReplyDelete
  7. WHAT??? Lihottavatko kevyttuotteet ja juurekset? Nyt menen hetipaikalla heittämään jääkaapin komp... tunkiolle.

    ReplyDelete
  8. Anonymous7:32 pm

    No sot sot! Ei ruokaa kompostiin jos se on kelvollista. Eihän Ritalla lie vyötäisillä liikakiloja! Mutta mutta jos on läskiä kertynyt vyötäisille on syytä mennä kurkkaamaan Kansanterveyslaitoksen sivuja ja etsiä sieltä ravintoainesisältösivuja. Etsiä etenkin hiilaripitoisuuksia ja tärkkelystä. Tulette yllättymään kuinka terveellisiksi luulemissanne elintarvikkeissa onkaan paljon juuri hiilareita, juureksissakin! Jos syö paljon hiilareita vaikka terveellisiäkin ei laihdukaan vaan ihmettelee, että mikä mättää kun läskit pysyy. Että semmosta!

    http://www.fineli.fi/foodclass.php?classif=igclass&lang=fi

    ReplyDelete
  9. Kiitti, Komppis :) Nyt alkaa kadonneen vyötärön metsästys...

    ReplyDelete
  10. Tästä tuli mieleeni viime vuonna lukemani tutkimus, jonka mukaan muistaakseeni suurin osa mm. ruotsalaisista ei naura töissä kertaakaan viikon aikana. Suomalaiset nauravat onneksi useammin.

    Minusta on ihan käsittämätöntä, että en nauraisi töissä! Meillä nauretaan monta, monta kertaa päivässä, ihan vaan vaikka omille tyhmille jutuillemme. :)

    Ylipainosta puheenollen - olimme yksi päivä työkavereiden kanssa lounaalla eräässä uudessa ravintolassa, jonka buffet-antimiin ihastuin. Miespuolinen esimieheni totesi muille kovaan ääneen seuraavalla viikolla, että Sahramikin otti viimeksi lisää ruokaa neljä kertaa, mää laskin!

    Nauratti, että ei olisi varmaan julistanut tuollaista, jos olisin kovasti ylipainoinen. :)

    ReplyDelete
  11. Evätkö ruotsalaiset naura töissä? Kauheaa.

    Ota vaan buffetista neljäskin kerta. Ei meillä lasketa :)

    Se on muuten ällöttävää jos työporukassa sattuu olemaan joku hapannaama joka hapattaa aina koko ilmapiirin huoneeseen astuttuaan!

    ReplyDelete
  12. Anonymous6:49 pm

    Huononkin työpaikan pelastaa humoristi, mielellään useampi!

    Naurua itkun seassa taitaa olla mottoni, rakastan ikuisesti Chaplinia! :)

    ReplyDelete