Thursday, April 12, 2007

ONNELLINEN VAI ONNETON LAPSUUS

.

Ben Furman EI KOSKAAN LIIAN MYÖHÄISTÄ SAADA ONNELLINEN LAPSUUS

Olisipa kaikilla lapsilla elämässään tasapainoinen aikuinen tai mieluummin kaksi. Kaikilla ei ole niin hyvä onni käynyt.

Furmanin teos kertoo siitä mitä oikea ajattelutapa voi saada ihmisessä aikaan. Jos arvostaa sitä miten on selviytynyt elämän vaikeuksista, näkee vaikeudet koettelemuksina ja haasteina, saa olemukseensa voimavaroja. Ihminen joka uskoo ansaitsevansa hyvän tulevaisuuden, tavoittelee sellaista.

Ajatukset voi jälkikäteen pistää uuteen uskoon. Saman periaatteen muuten tiesivät jo muinaiset spartalaiset.

Ajattelutavasta riippuen, meillä kaikilla on tainnut olla joko hyvä tai huono lapsuus. Minä olen sataprosenttisesti sitä mieltä että vaikeudet ovat kasvattaneet minua ihmisenä.
.

4 comments:

  1. Olen lukenut tuon Furmanin teoksen (ja rakastan Furskua sydämestäni, tietenkin), mutta täysin en voi hänen ajatuksiaan allekirjoittaa. Paljon voi tehdä ajatuksiaan muuttamalla ja kirjoittamalla menneisyytensä uudelleen, mutta...

    ReplyDelete
  2. Huomenta Ally

    Riippuu tietysti monestakin asiasta mihin suuntaan ajatteluaan saa viedyksi, mutta parhaimmillaan näkökulman vaihtamisen taito toimii uskomattomana kannustimena ja voimana yksilön elämässä! Sitä voi oppia ja opiskellla esimerkiksi terapeutin avulla, mutta luulen että meistä joillakin taipumus siihen on synnynnäinen ja toisilla ei. Samaan tapaan kuin tutkijat ovat havainneet että on olemassa synnynnäisiä optimisteja.

    Mutta siis, taitoa pystyy joka tapauksessa opettelemaan ja kehittämään.

    Taidanpa muuten lukaista tuon Furmanin uudestaan. Siitä on aikaa kun sen luin.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:46 am

    Taidan käydä kirjastossa.

    Minäkin uskon, että ainoa pysyvä ratkaisu mielenmasennukseen on lopulta ajatustensa muuttaminen, mutta kuinka siinä onnistuu?

    Mihinkäs sitä kompostia kipataan kukkapurkkiin vai kukkapenkkeihin vai puskien juurelle? :)

    ReplyDelete
  4. Ai niin, minulla on myös Furmanin kirja masennuksesta... Siinä on paljon hyvää näkökulmaa.

    Kompostiahan voi kippailla vähän sinne sun tänne:)

    ReplyDelete