Thursday, March 08, 2007

NAISTENPÄIVÄNÄ

.

Tuttavamiehen kanssa puhuttiin että jospa hän menisi aamulla työpaikalle hattu päässä. Voisi sitä kohteliaasti ja kunnioittaen nostaa kun firman naisia tulee vastaan. Siihen hän vielä innostui lisäämään että voisi suudella kädelle.

Hetken tuumailtuamme totesimme että kohteluun tottumattomissa se herättäisi hämmennystä, ja korvapuustin vaarakin olisi ilmeinen. Niin että se siitä sitten.

(Psykologiset tutkimukset väittävät: Suurin osa ihmisten tekemistä valinnoista elämässä perustuu pelkoihin. Siis esimerkiksi ihminen jättää tekemättä jotain koska pelkää mitä tapahtuu. Valitsee toimimattomuuden.)
.

7 comments:

  1. Anonymous5:54 pm

    Otan ainakin onnellisena vastaan kaikki kohteliaisuudenosoitukset, vaikka jotkut niistä saattavat hämmentää.

    ReplyDelete
  2. Hih, nytpä minulla on tilaisuus kertoa yksi naistenpäivän kohteliaisuus jonka sain pari vuotta sitten. Olin yhdessä firmassa kouluttamassa väkeä ja odottelin jengiä saapuvaksi paikalle. Yksi johtajista ilmestyi ovelle toivottamaan hyvää naistenpäivää. Heitin siinä huulta että missäs naistenpäivälahjani on, mihin hän salamannopeasti reagoimaan:

    "Lahjat sulla on päässäs!"

    Ei niin hienostunutta kuin suudelma kädelle, mutta oi miten hauskasti keksitty ja miten tervetullut kohteliaisuus ja kehu!

    ReplyDelete
  3. Hyvää naistenpäivää sinullekin! Mukava kun vierailet lukemassa kirjoituksiani. Ostahan tai lainaahan se NÄKÖKULMAKIRJA ja se VÄLÄHDYSKIRJA. Ne ovat juuri sellaisia joista sinä pidät. Lyön vaikka vetoa. ;)

    ReplyDelete
  4. Tässä eräänä päivänä olin työkaverini kanssa lähikaupassa ja tapasin siellä yhden tuttavani. Esittelin heidät toisilleen ja tuttavani ojensi kätensä käsipäivää varten. Jälkeenpäin työkaverini kysyi, että oliko tuttuni joku uskovainen tai muuten outo kun oikein ojentautui kättelemään. Olin vähän ihmeissäni. Onko muualla Suomessa näin outoja ihmisiä, joille ei ole luonnollista kätellä tervehtiessään? Hatun nosto menisi niin pelleilyksi, että se ei enää olisi edes outoa ja käsisuudelmatkin sujuisi samalla naurulla.

    ReplyDelete
  5. No Heidihahmoakin näkee! Vaikka vain neljäsosanaamaa :D Kuule, minun tekisi todella mieli hankkia ne kirjat. Laitetaanpa harkintaan.

    Pikkuliina

    "joku uskovainen tai muuten outo"... Kuolen nauruun! Työkaverisi vaikuttaa itse vähän oudolta... Hah hah! Nämä ovat näitä elämän pikku yllätyksiä.

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:17 pm

    Siis antanet minun olettaa että olisi olemassa miehiä jotka eivät laittaisi hattua päähänsä lähtiessään töihin?

    ReplyDelete
  7. Voi Petjaseni

    En saa minun miestäni laittamaan edes korvalappuja kun lähdemme kävelylenkille pienessä pakkasessa, vasta isommassa kylmyydessä saan taivuteltua hänet sovittelemaan pipon tai korvaläpyskät paikalleen. Tämä siis käytännöllisyyden vaatimuksesta. Hattu "koristeena" olisi takuulla mahdottomuus.

    ReplyDelete