Wednesday, February 14, 2007

YSTÄVÄNPÄIVÄN AJATUKSIA

.


Suklaat on jo kohta syöty. Ystävänpäivän hämärtyessä, ja kallistuessa iltaan voi mietiskellä ystävyyttä ja omia ystäviään, olevia ja olemattomia, menneitä ja nykyisiä, pitkäaikaisia ja lyhytaikaisia, mynkään menneitä suhteita, koetukset kestäneitä suhteita, vaikeuksien lujittamia ystävyyksiä.

On tullut hankituksi, tai kootuksi - tai miten nyt onkaan tullut saaduksi - oma ystäväpiiri. Jotkut suhteet pysyvät ja paranevat. Joihinkin tulee uusia ulottuvuuksia. Silloin tällöin tapahtuu mieliharmi yhden ystävän kanssa, ja yllättäen ne muut nousevat arvoasteikossa suhteessa siihen joka aiheuttaa pettymyksen. Hyvä ystävyys kestää jonkin kolhun ja jopa lujittuu erimielisyyden jälkeen.

On todella hieno tunne ajatella ystäviäni ja mitä arvostan jokaisessa. Arvostan heitä eri tavoin. En pistä mihinkään arvojärjestykseen. Ystäviä ei kannata pitää itsestään selvinä. Ystävyydestä täytyy pitää huolta.

Aikuiskouluttajana olen huomannut kokevani kauan kouluttamiani kurssilaisiakin enemmän ystäviksi kuin asiakkaiksi tai potilaiksi. Toisessa blogissani juttelen välillä yhteisistä ponnisteluistamme.

RITA

Huomiseen, blogiystävät ja satunnaiset kulkijat.
.

2 comments:

  1. Anonymous6:16 pm

    Hyvää Ystävänpäivää Kops :)

    ReplyDelete
  2. Hyvää Ystävänpäivää Rakas Arkiterapeuttini!

    ReplyDelete